Sluta!

Jag måste sluta röka. Men vad jag skall göra istället.

Det är den frågan jag ställer mig varje gång jag försöker sluta. Vilket vid det här laget är ett 10-tal gånger. Och jag har inget svar. Finns det överhuvudtaget något svar? För trots piller, plåster, tuggummin så går det inte över. Alltså det där suget och oron över vad jag skall göra istället. Inte den 10:e eller 11:e som bara helt plötsligt sitter mellan fingrarna utan den där, faktiskt riktigt njutbara, efter frukosten när man är mätt, pigg och tar en kaffe.

Att sluta utan hjälpmedel är ju omöjligt. Eller? Det funkar helt enkelt inte. Men samtidigt så vet jag ju och förstår att det är i huvudet det sitter. För så länge jag ställer frågan och inte har svaret så ger det mig alibi för att fortsätta. Hmm, lite självbedrägeri där.

Har en kollega eller bekant som röker en (1) cigarett om dagen, ja så säger han i alla fall, kl 10.00 varje dag med en kaffe. Låter skönt och njutbart. Men det funkar inte på mig. Jag röker till det är slut. Och slut ser man alltid till att det inte är. En kvart innan affären stänger (i Havdhem stänger den enda affären kl. 19.00) kollar jag automatiskt hur många cigg som finns kvar och vid mindre än 5-6 så hastar jag iväg. Är som en rutin eftersom jag som kvälls/nattmänniska jobbar då och utan cigg så faller det. Alltså utan cigg inget jobb och utan jobb inga inkomster.

Ja, ni hör ju, det är patetiskt. Shit vad jag är en dålig människa.

Så hur gör man? Terapi, tvångsomhändertagande, våld, hot?

2 reaktioner på ”Sluta!”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.